Capitolul 10 – Probleme

B.P.O.V.

Ceasul a sunat la şapte dimineaţa şi pentru prima dată de când Edward plecase abia aşteptam să mă dau jos din pat. M-am spălat chiar dacă ştiam că mirosul acela nu va dispărea pentru Alice, apoi m-am îmbrăcat şi am coborât în bucătărie. Nici nu ştiu cum de m-am mişcat aşa repede. Canapeaua era aranjată şi Alice nu era acolo. M-am panicat crezând că a fost doar un vis şi am început să o caut.

–          Alice? am ţipat.

–          În bucătărie, Bella! eram atât de liniştită când i-am auzit vocea de clopoţel.

M-am dus în bucătărie şi eram aşa de fericită că nu visasem şi că încă era aici încât am luat-o în braţe.

–          Ai rămas. am concluzionat eu.

–          Bineînţeles că am rămas, doar ţi-am promis. Ţi-am pregătit ceva de mâncare. Sper că este destul de comestibil pentru tine.

–          Mi-e aşa de foame că aş mânca şi un Grizzly. am chicotit eu aşezându-mă la masă. Mulţumesc pentru tot, Alice!

–          Nu-mi mai mulţumi atât, Bella, a fost o plăcere pentru mine.

Am mâncat împreună. Bine, Alice mai mult a vorbit şi mi-a povestit despre salonul de înfrumuseţare pe care vrea să-l deschidă împreună cu Rosalie şi de noile tendinţe în materie de modă şi s-a mirat de apetitul meu crescut.

–          Mâncarea a fost delicioasă, Alice. Eşti o bucătăreasă grozavă. am lăudat-o eu în timp ce strângeam masa.

În timp ce spălam vasele, Charlie a venit acasă şi arăta atât de trist şi obosit. Am alergat la el şi l-am îmbrăţişat.

–          O, tată, îmi pare aşa de rău pentru Harry! i-am spus strângându-l în braţe puternic.

–          Nu-i nimic, Bells, o să treacă. Mă duc să mă schimb pentru înmormântare.

–          Ştii, tată, avem musafiri.

Ochii lui s-au mutat pe persoana din bucătărie. Am simţit cum s-a enervat puţin, dar farmecul lui Alice l-a liniştit şi bineînţeles şi răspunsul pe care i l-am dat eu la întrebarea nerostită din gândul lui.

–          Nu-ţi fă griji, tată, a venit singură! am accentuat ultimul cuvânt.

–          Mă bucur să te văd, Alice. Transmite-i din partea mea salutări şi cele bune lui Carlisle. Îmi pare rău că ne întâlnim în această situaţie când eu sunt nevoit să plec, dar simte-te ca acasă, scumpa mea. Tu eşti binevenită oricând aici. i-a transmis tata lui Alice accentuând cuvântul “tu”.

–          Şi eu mă bucur să te văd Charlie. Am să-i transmit cu siguranţă mesajul tău lui Carlisle când o să-l văd şi el te salută. Nu-i nici o problemă, am aflat de Harry. Condoleanţe! Şi mulţumesc că mă consideri parte din familia ta, Charlie. Fi sigur că am să mai revin.

După ce au schimbat câteva cuvinte, tata s-a dus sus să se schimbe şi apoi a plecat la înmormântare, nevrând să mănânce. După ce Charlie a plecat, am luat-o pe Alice şi am mers pe canapea pentru a mă bucura şi de restul timpului pe care puteam să-l mai petrec cu ea.

–          Deci, povesteşte-mi ce s-a întâmplat de când am plecat noi, Bella.

–          S-au întâmplat foarte multe, Alice. am oftat eu aducându-mi aminte de acele momente. Din primele 4-5 luni nu-mi aduc aminte decât de visele îngrozitoare din care mă trezeam de fiecare dată ţipând, şi apoi m-am trezit parcă din starea aceea de inconştienţă deoarece Charlie a vrut să mă trimită la mama în Pheonix, dar eu nu puteam pleca de aici aşa că a trebuit să încep să vorbesc cu prietenii, care până atunci nu mă mai băgau în seamă şi să revin la viaţa mea de dinainte. Dar crede-mă că nu am reuşit să trec peste tot ceea ce s-a întâmplat…

Telefonul a sunat şi m-a întrerupt din povestit. Cine ar fi putut să fie la ora asta? Poate mama. M-am ridicat de pe canapea făcându-i semn lui Alice să mă scuze şi m-am dus la telefon să răspund.

–          Alo?!

–          Bună, Bella! Ce mai faci? Eşti bine? era vocea îngrijorată a lui Jake.

–          Salut, Jake! Sunt bine, de ce? am întrebat speriată, gândindu-mă la Victoria.

–          Păi, am auzit că s-au întors strigoii.

–          Jacob, nu au venit toţi. i-am răspuns puţin nervoasă.

–          Deci, să înţeleg că a venit numai el! a spus-o pe un ton plin de reproş.

–          Nu, Jacob, el nu a venit! Eşti mulţumit?

Înainte să îl las să mai spună ceva am închis telefonul şi m-am întors la Alice.

–          S-a întâmplat ceva?

–          Nu, nimic. Stai liniştită!

–          Bella, eu totuşi am o problemă.

–          Ce e, Alice?

–          Vezi tu, Bella, cred că încep să-mi pierd puterile.

–          De ce spui asta?

–          Păi, eu nu pot să te văd în viziunile mele, Bella. Chiar nu înţeleg ce se întâmplă.

–          Se poate ca vampirii să-şi piardă puterile?

–          Nu ştiu, nicăieri nu este scris despre aşa ceva.

Mă gândeam dacă pe lângă miros, acesta ar fi al doilea lucru pe care vârcolacii îl pot face pentru a nu fi descoperiţi de vampiri. Edward putea să-i citească gândurile lui Jake, dar asta era înainte ca Jacob să fie vârcolac. Oare acum ar mai putea? M-au trezit din gânduri nişte ciocănituri foarte zgomotoase în uşă. Aşteptam pe cineva?

–          Bella, ar trebui să deschizi uşa. a spus Alice speriată.

–          S-a întâmplat ceva, Alice?

–          Ţi-am spus eu că-mi pierd puterile, nu văd pe nimeni în faţa uşii.

Asta era ciudat. Chiar puteau vampirii să-şi piardă puterile?

–          Aşteaptă aici! i-am spus calm lui Alice şi am plecat să deschid uşa. La uşă era Jake. Asta nu era bine.

–          Jake, ce cauţi aici?

–          Eşti bine, Bella! a ţipat el şi m-a luat în braţe.

–          Ţi-am zis că sunt bine, Jacob!

–          Hei, Bells, am vrut doar să mă conving. a spus supărat şi mi-a dat drumul. Şi până la urmă cine a venit?

–          A venit numai Alice. Jake mai bine vorbim mai târziu, acum vreau să mai stau de vorbă cu ea.

–          Şi cât timp o să stea?

–          Cât vrea ea, Jacob! Este binevenită oricând în Forks. i-am răspuns supărată.

–          Bella, nu uita că tu nu mai eşti…

Înainte să termine de zis propoziţia l-am tras afară pe uşă cu o forţă de care nu credeam că sunt în stare. Deşi eram sigură că Alice ne-ar putea auzi m-am decis să vorbesc cu el.

–          Jacob, eu ştiu că nu mai sunt ceea ce eram, dar dacă nu mai am viaţa mea de dinainte, nu îmi lua şi prietenii, mai ales că nu am mai văzut-o de mult.

–          Ei, nu mai sunt prietenii tai, Bells!

–          Cei din familia Cullen vor fi întotdeauna prietenii mei, indiferent de ce vreţi voi!

–          Ei sunt duşmanii noştri. Bella acum faci parte din familia noastră, nu poţi să stati cu ei ca şi cum ar fi ceva normal!

–          Jake, eu nu am ales să fac parte din familia voastră şi nici nu am ales eu viaţa asta, deci pentru mine încă este ceva normal. Eu mă consider normală.

Am văzut cum Jacob s-a schimbat la faţă. Îmi părea rău că mereu îi reproşam faptul că el m-a transformat în vârcolac. Ştiam că nu a făcut-o intenţionat şi ştiam şi că gestul lui m-a salvat de la moarte. Uneori mă simţeam atât de prost că îl puneam în situaţia asta. De data asta chiar vroiam să îndrept lucrurile. Când am văzut că vrea să se îndepărteze nu ştiam ce să fac, sau ce să-i zic, pur şi simplu am făcut primul lucru pe care inima mi l-a dictat.

–          Jake! l-am strigat prinzându-l de mână.

S-a întors să se uite la mine şi atunci când i-am văzut ochii trişti, l-am luat în braţe, mi-am apropiat buzele de ale lui şi l-am sărutat. A răspuns la sărut mişcându-şi buzele în acelaşi timp cu ale mele. Nu-i mai simţeam temperatura ridicată a corpului, probabil fiindcă şi eu aveam aceeaşi temperatură. Mi-am înfăşurat mâinile în jurul gâtului lui şi l-am tras mai mult spre mine, adâncind sărutul. El şi-a pus mâinile în jurul taliei mele şi parcă nu mi-ar mai fi dat drumul niciodată. Chiar simţeam ceva pentru Jake şi acum mi-am dat seama că este iubire. Deşi gândul la Edward mă făcea să tremur de emoţie, amintindu-mi de momentele frumoase petrecute împreună şi de săruturile noastre pline de pasiune, cu Jacob este altceva. El este real, este aici cu mine şi nu o amintire. Când ne-am despărţit având nevoie de o gură de aer, l-am văzut cât de surprins era de gestul meu. Mâinile noaste încă erau în aceleaşi locuri, era aşa de bine. Mereu Jake m-a făcut să mă simt bine şi în siguranţă.

–          Jake, îmi pare rău! Îmi pare rău că îţi reproşez mereu acelaşi lucru, dar încă nu m-am obişnuit cu această idee. Ştiu că tu nu ai vrut să se întâmple aşa şi îţi sunt recunoscătoare că mai salvat, dar…

–          Bella, nu trebuie să te scuzi. Oricum voi trăi mereu cu gândul că te-am supus la o viaţă insuportabilă. Pe tine, Bells, pe tine care te iubesc atât de mult! a intervenit Jacob.

–          Eu chiar vreau să mă ajuţi să mă obişnuiesc cu viaţa asta, Jake, dar lasă-mi măcar o parte din vechea mea viaţă, lasă-mi prietenii. Îţi promit că voi avea grijă de mine.

–          Bine, Bells! O să mă descurc eu cu Sam. O să fiu alături de tine, mereu.

–          Îţi mulţumesc, Jacob! i-am răspuns fericită şi am depus un sărut scurt pe buzele lui.

–          Acum intră în casă, cred că musafira te aşteaptă. a spus el făcându-mi cu ochiul. L-am îmbrăţişat strâns şi apoi am fugit în casă.

–          Alice, m-am întors!

Anunțuri

16 răspunsuri la Capitolul 10 – Probleme

 1. danutza zice:

  ce pasional sarutul nu ma asteptam imi place ff mut ficu tau ast urmatorul capitol ,mai repede ca ma gaci curioasa

 2. stefidanutza zice:

  sooppeerrr prima la coomm astept nextul:X:X:X

 3. klauss zice:

  hmmmm… din cate obs acum mergi pe varianta unei relatii cu Jacob….din moment ce el e real si langa ea….dar totusi,Edward….merita sansa sa poata lupta pt Bella…oricum,bafta in continuare!:X:X:X:X

  • alexa zice:

   Nu neaparat pe varianta unei relatii dar pana la urma Jake este langa ea, cand o sa apara si Edward va fi putin mai complicat. Sa fiti toti siguri ca si Edward va lupta pentru Bella!

 4. Angi zice:

  Ei dracie.Mie nu mi-a placut jake niciodata.Sper ca Edward sa o iubeasca chiar daca e varcolac si sa ramana impreuna.Spor la scris in continuare.

 5. Ramona zice:

  Sti, mi-ai indeplinit visul!!Chiar vroiam ca Bella sa fie cu Jacob.De abia astept si cap. 11. Mai ai timp sa scri in ultimul timp sau scri decat in weekend?

  • alexa zice:

   Stiu ca multa lume vrea ca Bella sa fie cu Jake, si ma bucur ca ti-am indeplinit visul, dar nu s-a terminat inca si se pot intampla multe lucruri. Nu prea mai am timp sa scriu, Ramona. Cateodata nici in weekend nu apuc si recuperez in timpul saptamanii, seara macar cateva randuri daca scriu si tot e ceva. Abia astept vacanta sa imi mai revin ca m-a extenuat scoala asta. Pacat ca e numai o saptamana da e buna si aia. Daca nu o sa am multe teme o sa incerc sa postez mai multe capitole decat acum.
   Te pup,
   Alexa

 6. Alexya zice:

  Ce sweet a fost sarutul 😀 . Dar stiu ca ne pregatesti ceva si mai super 🙂 . De abia astept capitolul urmator pentru ca in loc sa-mi satisfaci curiozitatea, mi-ai amplificat-o 😛 . Totusi am astept cuminte, dar nerabdatoare :)) .
  Te-am pupat

  • alexa zice:

   Ma bucur ca ti-a placut Alexya si ca esti curioasa. Aveam emotii in legatura cu acest capitol, nu stiu de ce dar mie mi s-a parut special. Imi este foarte greu sa si scriu si sa ma ocup si de scoala. In ultimul timp stiu ca nu am mai postat dar joi sau cel tarziu vineri promit sa pun urmatorul capitol. Sper ca nu v-ati plictisit de fic si ca o sa intelegeti durata asa mare dintre capitole.
   Te pup
   Alexa

 7. Mikyutza zice:

  superb:Xmie imi plac amandoi:))
  dar totusi…:”>…
  prrefer Edward:”>:D
  succes la scris;)
  stiu cum este cu scoala pt k si eu scriu fanficuri:P

  • alexa zice:

   Si mie imi plac amandoi, dar totusi…. (nu m-am decis inca:) ) Iti urez si tie succes la scris pentru ca stiu ce stres a fost in ultimul timp.

 8. Laurika zice:

  Am citit si eu acuma ca nu am mai avut timp .Super capitolele , imi plac foarte mult.Abia astept urmatorul capitol.

 9. Marina zice:

  chiar daca nu ma bucur asa mult …a fost pasional sarutul :X
  bella nu ar trebui sa-i reprosese lui jake atat ..eu una cred ca el a facut ceea ce i-a dictat inima cand a transformat-o 🙂
  dar si jake ar trebui sa inteleaga ca bella nu poate renunta la vechii prieteni 🙂
  doamne …te rog …vreau ca bella sa fie cu edward :X inca nu stiu de unde mai am atata speranta:))

  • alexa zice:

   Daca am reusit sa transmit acea pasiune inseamna ca am reusit ce mi-am propus. Stiu ca Bella este putin cam rea cu Jake, dar s-a vazut dintr-o data asa de singura, practic. Si faptul ca nu va mai putea fi cu Edward o supara de asemenea. Si Jake este incapatanat si incearca sa o protejeze pe Bella, dar pana la urma isi da seama ca este mai bine sa accepte unele lucruri cu care nu este de acord doar pentru a-i fi Bellei bine.

 10. Deny zice:

  Yeee:X Ce pasiune pe aia 2:X
  Stii ce, vreau sa ramana cu Jake:X

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s